Vanajan Cookie Brownies on kolmikerroksinen herkku, jossa yhdistyvät mehevät browniet, rapsakka keksikerros ja samettinen suklaaganache. Keskimmäinen kerros tehdään murskatuista Vanajan Suklaasade Suklaahippukekseistä. Tämä jälkkäri ei vaadi koristelua eikä selittelyä – se katoaa lautaselta ennen kuin ehdit sanoa “Suklaasade”!

Se katoaa lautaselta ennen kuin ehdit sanoa “Suklaasade”

ainekset

  • BROWNIE-POHJA
    • 200 g tummaa suklaata
    • 200 g voita
    • 4 kananmunaa
    • 275 g fariinisokeria
    • 100 g vehnäjauhoja
    • 50 g kaakaojauhetta
    • (Halutessasi voit lisätä 150 g suklaahippuja tai rouhittua suklaata)
  • VANAJAN KEKSIKERROS
    • 250 g Vanajan Suklaasade Suklaahippukeksejä
    • 100 g voita (sulatettuna)
  • SUKLAAGANACHE
    • 100 g tummaa suklaata
    • 100 g maitosuklaata
    • 100 ml kuohukermaa

Ohje

  • BROWNIE-POHJA
    • Lämmitä uuni 180 °C:een (kiertoilmalla 160 °C) ja vuoraa syvä neliövuoka (noin 23 x 23 cm) leivinpaperilla.
    • Sulata voi ja tumma suklaa yhdessä miedolla lämmöllä, joko mikrossa tai kattilassa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
    • Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi, kunnes vaahto on vaalea ja ilmava.
    • Lisää jäähtynyt suklaaseos varovasti vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
    • Siivilöi mukaan jauhot ja kaakaojauhe, ja kääntele taikinaan. Jos käytät suklaahippuja, lisää ne nyt.
    • Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa noin 25–30 minuuttia – kypsä brownie hyllyy kevyesti keskeltä.
    • Anna jäähtyä noin tunnin ajan ennen seuraavaa vaihetta.
  • KEKSIKERROS VANAJAN TYYLIIN
    • Murskaa Vanajan Suklaasadekeksit ja laita murut kulhoon.
    • Sekoita joukkoon sulatettu voi, kunnes saat muotoiltavan muruseoksen.
    • Painele keksimassa tasaiseksi jäähtyneen browniekerroksen päälle.
  • SUKLAAGANACHE
    • Sulata tumma suklaa, maitosuklaa ja kerma mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä tai hellästi kattilassa. Sekoita, kunnes koostumus on sileä ja pinta kauniin kiiltävä.
    • Kaada ganache keksikerroksen päälle ja levitä tasaisesti.
    • Nosta koko komeus jääkaappiin jähmettymään vähintään muutamaksi tunniksi – yön yli on paras!

Reseptiin liittyvät tuotteet