
Isänpäivä on mitä mainioin hetki yhdistää syksyn pehmeät maut ja joulun ensimmäiset tuoksut.
Tässä kakussa kohtaavat kurpitsan lempeä makeus ja Vanajan Sydänpipareiden mausteisuus – yhdessä ne tekevät klassisesta juustokakusta jotain aivan erityistä.
Reseptiin tarvittavan kurpitsasoseen voi tehdä itse tai käyttää valmista. Molemmat toimivat tässä kakussa mainiosti.
Ainekset
- KAKKUPOHJA
- 150 g Vanajan Sydänpipareita
- 75 g voita
- TÄYTE
- 400 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
- 40 g smetana
- 100 g ruokosokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 kpl kananmunaa
- noin 2,5 dl kurpitsasosetta (noin 1 kg kurpitsaa jos teet soseen itse)
- 1 sitruuna (½ sitruunan kuori ja muutama tippa mehua)
- 1 tl kardemumma
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl kanelia

Ohje
- JOS TEET KURPITSASOSETTA ITSE
- Kuori ja paloittele kurpitsa. Poista siemenet ja rihmat.
- Keitä palat pehmeiksi vedessä, kaada vesi pois ja soseuta kurpitsa.
- Täytettä varten tarvitset noin 2 ½ dl sosetta.
- KAKKUPOHJA
- Murskaa Vanajan Sydänpiparit hienoksi muruksi esimerkiksi tehosekoittimessa tai laittamalla ne pakastepussiin ja murskaamalla kaulimella.
- Sulata voi ja sekoita se piparimurujen joukkoon.
- Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka (Ø 20 cm) leivinpaperilla ja painele seos tiiviisti pohjalle.
- Laita pohja jääkaappiin 1–2 tunniksi jähmettymään ennen täytteen lisäämistä.
- TÄYTE
- Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ja lisää muut täytteen ainekset yksitellen, kevyesti vatkaten.
- Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.
- PAISTO JA VIIMEISTELY
- Kypsennä kakkua 175 °C uunissa noin 50 minuuttia.
- Jos pinta tummuu liikaa, peitä kakku paiston puolivälissä leivinpaperilla.
- Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi. Siirrä sen jälkeen jääkaappiin vähintään 3 tunniksi – mieluiten yön yli – ennen leikkaamista.
- Ennen tarjoilua kakun voi viimeistellä kermavaahdolla ja piparimuruilla.



