
Vanajan mansikka-mascarponeherkuu on täydellinen valinta äitienpäivän kahvipöytään – nopea valmistaa, raikas ja täynnä makua.
Herkku rakentuu vain kolmesta aineksesta: pehmeästä mascarponevaahdosta, tuoreista mansikoista ja rapeista Vanajan korpuista.
Tämä jälkiruoka ei vaadi uunia eikä pitkiä valmisteluja – vain hetken keittiössä, ja lopputulos hurmaa taatusti. Sitä enemmän aikaa jää vietettäväksi äidin kanssa juhlapäivänä.
Ainekset (4 annosta)
- 4 Vanajan ISO Sokerikorppua tai ISO Kanelikorppua
- 250 g mascarponejuustoa
- 2 tl vaniljasokeria
- n. 300 g tuoreita mansikoita
- Halutessasi: tuoretta minttua koristeluun

Ohje
- Pese ja viipaloi mansikat.
- Sekoita mascarpone ja vaniljasokeri tasaiseksi vaahdoksi.
- Aseta korput tarjoilulautasille.
- Levitä mascarponevaahtoa korppujen päälle.
- Lisää viipaloidut mansikat mascarponevaahdon päälle.
- Koristele halutessasi tuoreella mintulla
Tarjoile heti valmistuksen jälkeen, jotta korput säilyttävät rapeutensa.