Juhannus maistuu marjavaahdolta ja keksimurulta

Yhdessä tehdyt herkut maistuvat aina parhaalta – erityisesti kesäjuhlissa.

Marjat, kerma ja murenevat Vanajan kaurakeksit luovat makumuistoja juhannuspöytään – isoille ja pienille.

Nappaa mukaan koko porukka ja tee tästä herkusta juhannuksen makein yhteisprojekti.

Ainekset

  • MARJAVAAHTO
    • 250 g maitorahkaa
    • 2 dl kuohukermaa
    • 3 rkl tomusokeria
    • 1 tl vaniljasokeria
    • 1 dl marjoja, murskattuna (esim. mustikkaa, vadelmaa tai mansikkaa)
  • KEKSIMURU
    • 100 g Vanajan kaurakeksejä
    • 25 g voita, sulatettuna

Ohje

  • KEKSIMURU
    • Murskaa kaurakeksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
    • Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda 175 °C uunissa noin 5–7 minuuttia, kunnes muruseos on kauniin kullanruskea.
    • Anna jäähtyä.
  • MARJAVAAHTO
    • Vatkaa kerma vaahdoksi.
    • Lisää joukkoon maitorahka, tomusokeri, vaniljasokeri ja murskatut marjat.
    • Sekoita varovasti tasaiseksi ja ilmavaksi vaahdoksi.
  • KOKOA HERKKU
    • Lusikoi marjavaahto tarjoiluastioihin ja viimeistele paahdetulla keksimurulla. Halutessasi voit lisätä päälle myös tuoreita marjoja.
    • Nauti heti tai anna viilentyä hetki jääkaapissa.

Reseptiin liittyvät tuotteet