
Yhdessä tehdyt herkut maistuvat aina parhaalta – erityisesti kesäjuhlissa.
Marjat, kerma ja murenevat Vanajan kaurakeksit luovat makumuistoja juhannuspöytään – isoille ja pienille.
Nappaa mukaan koko porukka ja tee tästä herkusta juhannuksen makein yhteisprojekti.
Ainekset
- MARJAVAAHTO
- 250 g maitorahkaa
- 2 dl kuohukermaa
- 3 rkl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl marjoja, murskattuna (esim. mustikkaa, vadelmaa tai mansikkaa)
- KEKSIMURU
- 100 g Vanajan kaurakeksejä
- 25 g voita, sulatettuna

Ohje
- KEKSIMURU
- Murskaa kaurakeksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
- Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda 175 °C uunissa noin 5–7 minuuttia, kunnes muruseos on kauniin kullanruskea.
- Anna jäähtyä.
- MARJAVAAHTO
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Lisää joukkoon maitorahka, tomusokeri, vaniljasokeri ja murskatut marjat.
- Sekoita varovasti tasaiseksi ja ilmavaksi vaahdoksi.
- KOKOA HERKKU
- Lusikoi marjavaahto tarjoiluastioihin ja viimeistele paahdetulla keksimurulla. Halutessasi voit lisätä päälle myös tuoreita marjoja.
- Nauti heti tai anna viilentyä hetki jääkaapissa.