Metsämiehen korppu

Ainekset

Metsämiehenkorput:
4 Vanajan täysjyväkorppuja
1-2 rkl voita
2 naudan ulkofilepihviä
1-2 tuoretta herkkusientä
mustapippuria
suolaa
1 tl voita
1 sipuli
3 dl kermaa
1 rkl soijakastiketta

Yrttiöljy:
1 dl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta basilikaa, timjamia ym.
ruohosipuli

Ohjeet

4 annosta

Metsämiehenkorput:

Ota pihvit huoneen lämpöön 20 min. ennen paistamista.

Paista pihvit pannulla kypsiksi, mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa kypsät pihvit muutamaan osaan. Viipaloi ja ruskista herkkusienet.

Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Ruskista sipulit voissa, lisää joukkoon kerma ja mausta suolalla, pippurilla ja soijalla. Keitä kastike kokoon miedolla lämmöllä.

Valuta korppujen päälle yrttiöljyä noin 1 tl/korppu. Asettele öljytyn korpun päälle pihvin paloja. Lisää päälle kastiketta ja herkkusieniviipaleet.

Yrttiöljy:

Leikkaa haluamasi yrtit pieneksi silpuksi ja sekoita kaikki aineet keskenään. Anna maustua jääkaapissa mieluiten yön yli.