Suklaamousse ja kaakaokorput

Ainekset

4 kpl Vanajan kardemumma- tai sokerikorppuja
200 g taloussuklaata
3 munankeltuaista
3,5 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
3 dl vettä
kaakaojauhetta

Ohjeet

4 reilua annosta

Sulata sokeri desilitraan kiehuvaa vettä. Erottele munista keltuaiset ja sekoita ne sokeriliemeen.

Kiehauta toisessa kattilassa pari desiä vettä. Kaada muna-sokeriseos pieneen kulhoon ja laita se kattilaan vesihauteeseen.

Kypsennä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes seoksesta tulee sakeaa.

Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää se vähitellen munasokeriseokseen koko ajan sekoittaen.

Vaahdota 3 dl kermaa ja sekoita se varovasti edelliseen.

Annostele seos tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Leikkaa korput kahteen osaan. Sekoita 0,5 dl kermaa ja 1/2 tl kaakaojauhetta.

Kostuta korput. Ripottele pinnalle hieman kaakaojauhetta. Asettele kaksi korpun puolikasta kuhunkin annokseen. Dippaa. Nam.

 

Valkosuklaasydän

Sulata muutama pala valkosuklaata vesihauteessa. Ota sulaa valkosuklaata ruokalusikkaan ja piirrä sillä tuhteja sydämiä leivinpaperille.

Pidä pakastimessa kunnes suklaa on kovettunut. Irrota varovasti lastalla ja asettele annosten pinnalle.