Korppujäätelöä & omena-calvadoskastiketta

Ainekset

4 kpl Vanajan kanelikorppuja
1 pieni omena
1 dl sokeria
0,5 dl calvadosta (tai konjakkia tai brandya)
vaniljajäätelöä
2 dl vettä

Ohjeet

4 annosta
vuoan ø 20 - 25 cm

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Murskaa korput ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa kunnes murut ovat saaneet ruskeaa väriä (5-10 min.). Tarkkaile paahtumista, etteivät murut pala.

Kuori ja pilko omena pieniksi palasiksi. Sulata sokeri kasarissa, lisää 2 dl vettä ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon calvados ja omenalohkot. Keitä 15-20 min. kunnes omenanpalat ovat pehmeitä.

Soseuta kastike tasaiseksi. Ota vaniljajäätelö pehmenemään huoneenlämpöön 10-15 min. ennen tarjoilua. Tee pehmeästä jäätelöstä kaksi palloa ruokailijaa kohden. Asettele jäätelöpallot annoskulhon pohjalle. Ripottele pinnalle korppumuruja. Kaada päälle omenacalvadoskastiketta. Koristele tarjoiluastia omenanpaloilla.