Kevyt päärynätorttu

Ainekset

Pohja:
12 kpl Vanajan vehnäkorppuja
1 rkl Hermesetas-makeutusjauhetta
2 tl kanelia
50 g margariinia

Täyte:
500 g maitorahkaa
0,5 - 1 dl Hermesetas-makeutusjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 vaniljatanko

Pinnalle:
300 g (4 - 5 kpl) päärynöitä
4 - 5 rkl Hermesetas-makeutusjauhetta
1 tl kanelia

Ohjeet

4 annosta
vuoan ø 20 - 25 cm

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Murskaa korput ja levitä ne pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa kunnes murut ovat saaneet ruskeaa väriä (5-10 min.).

Tarkkaile paahtumista, etteivät korpunmurut pääse palamaan. Sulata margariini. Sekoita kulhossa paahdetut korput, kaneli, makeutusjauhe ja margariini.

Pese sitruuna huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehu. Halkaise vaniljatanko ja kaavi tästä siemenet maitorahkaan. Lisää sitruuna ja makeutusjauhe. Sekoita huolellisesti.

Kuori ja leikkaa päärynät sentin paksuisiksi siivuiksi. Mittaa kattilaan 4 dl vettä, makeutusjauhe ja kaneli. Voit laittaa vaniljatangon kuoret kattilaan makua antamaan. Keitä päärynät pehmeiksi.

Voitele vuoka. Tasoita murut vuoan pohjalle. Kaada täyte murupohjan päälle ja tasoita. Pidä vuokaa jääkaapissa kunnes päärynät ovat jäähtyneet.

Lado päärynät täytteen päälle ja ripottele pinnalle kanelia. Jäähdytä vielä tunti jääkaapissa. Tarjoile lime-espresson kera.